EMCO Group magyarországi partnere
Ha az emberről és a gépről van szó

WITTE rögzítéstechnika

WITTE rögzítéstechnika

 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika
 • WITTE rögzítéstechnika

WITTE moduláris rögzítéstechnika: mérési és gyártási feladatokhoz a tökéletes megoldás.

Az 1969-ben repülőgépek és űrjárművek precíziós alkatrészeinek gyártására alapított Witte ma már a moduláris rögzítőelemek piacvezető fejlesztőjévé és gyártójává nőtte ki magát.

Csaknem minden vezető autóipari és repülőgépipari gyártó mérőgépei és mérőrendszerei, hegesztő és idomszersablonjai ma már WITTE leszorító, támasztó, összekötő elemekből vannak összeépítve. A WITTE termékprogramjának súlypontja a munkadarabok rögzítésére szolgáló rendszerek, melyek az ipar különböző területein általánosan és széles körben elterjedtek. Ezek a moduláris készüléképítő rendszerek és feszültségmentes rögzítési megoldások a mérési, gyártási alkalmazások széles körében nyújtják a legoptimálisabb megközelítést a legegyszerűbb - pár elemből álló - applikációtól a több ezer elemből összeépített legbonyolultabbakig.

A WITTE által kifejlesztett Alufix rendszer például 30 éve piacvezető a maga területén, erre bizonyíték világszerte a több mint 10 ezer elégedett ügyfél. Az egyedi készülékezési megoldások már a múltat jelentik, az Alufix rendszer elemei modulárisan összeépíthetőek és szétszedhetőek alkalmazásról alkalmazásra, így extrém módon lecsökkentik az igény felmerülése után a reakcióidőt.

A rendszer csúcsminőségű elemei századmilliméteres pontossággal építhetőek össze. Elég csak az elemeket - minimális helyigénnyel - tárolni és szükség esetén a kívánt rendszert összeépíteni. CAD fájlok használatával a WITTE elemek a mérnökségi tervezési időket is minimálisra csökkentik. A nagypontosságú, kopásálló, nagyszilárdságú Alufix rendszerek 4 méretcsaládja, mind egymással is kombinálható. A méretcsaládok elemei ugyanazt a logikus összeépítési/gondolkodási módot testesítik meg, azaz kezelésük könnyen megtanulható. Méretek: Alufix 16 optikai mérésekhez és kis munkadarabokhoz, Alufix 25 kis és közepes méretű egyedi készülékekhez, Alufix 40 középnagy és nagy készülékekhez és mesterblokkokhoz, Alufix 50 kifejezetten nagy és nehéz darabokhoz.

Alufix egyenesen a CAD-rendszerbe:

Az Alufix rendszer minden egyes elemének elérhető a 3Ds modellje, így jelentősen leegyszerűsíthető a készülékezés- és a befogástervezés! Azzal, hogy már előre, virtuális környezetben kialakítható a rögzítés módja, jelentős idő takarítható meg a mérőeszközön! A készülékezés megtervezéséhez mindössze le kell tölteni a felhasználandó elemeket a Fixmes könyvtárból és azonnal hozzá is lehet kezdeni a befogás virtuális kialakításához! A szoftveres készülékezés-tervezés további nagy előnye, hogy azonnal rendelkezésre áll egy dokumentáció a felépített rendszerről, így az bármikor reprodukálható! Az elemek Catia V5, NX5, AutoCAD, IGES és STEP formátumban érhetőek el. A készülékelemek regisztráció után ingyenesen letölthetők a witte.partcommunity.com oldalról.

Az Alufix rendszer jellemzői:

 • nagy pontosságú elemek
 • könnyű, de stabil rendszer
 • a különböző rendszer méretek kombinálhatók
 • a munkadarabokon nincs súly vagy méret limit
 • minden készülék tökéletesen újraépíthető
 • a komponensek újra felhasználhatók
 • kis helyigény tároláskor
 • CAD elemkönyvtár
 • tervező szoftver
 • korrózióálló
 • hosszú élettartamú és karbantartásmentes
 • natúr és fekete eloxált kivitelben is kapható (optikai mérésekhez)

Egy ilyen rendszer megvásárlását invesztíciónak kell tekinteni, mely nemcsak a jelen, hanem a jövő igényeit is tökéletesen kielégíti. A széles körű alkotóelem választék állandó fejlesztés alatt áll és folyamatosan bővül. A felhasználó pedig biztos lehet abban, hogy a jövőben fejlesztett elemek is tökéletesen illeszkedni fognak a mostaniakkal, hiszen a rendszer elve ugyanaz marad.

A német ipari tapasztalat szerint egy WITTE rendszer ára, három egyedi készüléképítés után már megtérül. Hiszen az egyedi készüléképítés mérnöki, programozói, nyersanyag, gyártási, megmunkálási, szerelési költségei jelentősek. Nem is beszélve arról, hogy az egyedi készülékezés nagyon nehezen tud reagálni a mérendő termék módosításaira. Ilyen esetben az egyedi készülék sokszor bonyolult és költséges módosításokon megy át, ellentétben egy moduláris WITTE készülékkel ahol szinte költségmentesen, gyorsan átalakítható a rendszer.

Az elemválasztást megkönnyítik az Alufix kínálatban megtalálható „Induló készletek” melyek komplett elemsort kínálnak szettben és megvásárlásuk után igény szerint tovább bővíthetők a vevő speciális igényei szerint.

Készüléképítés költsége: Klasszikus - Alufix

Az alaprendszer sikerére alapozva indította el a WITTE a NewXS készülékezési rendszert, mely speciálisan a 2Ds optikai eszközök sajátos igényeire lett kifejlesztve. Az áteső és ráeső fényes mérőeszközökön kiválóan alkalmazható alaprácsok és keretek fantáziadús leszorítási megoldásokkal, akár 0 közeli leszorítóerővel (vákumos megoldás) pozícionálják a munkadarabokat, századmilliméteres ismétlési pontosságot biztosítva.

A termékválasztékot a WITTE FIXINSPECT rendszer kiegészítői teszik teljessé, mely elemek használatával a bonyolult, mérőeszközzel nehezen felvehető munkadarab kontúrokra helyezett különleges mérőidomok a mérést leegyszerűsítik és jelentősen felgyorsítják.

Több információt és részletes leírásokat találhat a termékekről a www.horst-witte.com honlapon, vagy hívja bizalommal szakértő munkatársainkat a Büll & Strunz Kft.-nél. Igény esetén az Alufix termékeket kedves megrendelőink telephelyén be is tudjuk mutatni.

  EMCO Group partner ISOG magyarországi partnere WITTE magyarországi partnere Ceramtec magyarországi partnere InnoTool magyarországi partnere Q.P.T. magyarországi partnere LISTA magyarországi partnere
  Büll & Strunz Kft.
  H-1142 Budapest, Szatmár u. 88/a.
  Telefon: (+36-1) 220-2341
  Fax: (+36-1) 220-0342
  E-mail: buellkft@buellkft.hu